Održana tribina „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“

0

U velikoj sali Skupštine gradske opštine Grocka danas je održana tribina pod nazivom „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ Srpskog arheološkog društva. Predavač je bio dr Adam Crnobrnja, predsednik Srpskog arheološkog društva.

U prepunoj sali gradske opštine Grcka, tribinu je otvorila zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović.Svi prisutni su imali prilike da se kroz predavanje upoznaju na koji način mi možemo zaštiti arheološko nasleđe na teritoriji naše opštine Grocka ali i uopšteno. Teme predavanja bile su:

– Izlaganje o arheološkom nasleđu na teritoriji opštine Grocka, sa osvrtom na probleme ugroženih lokaliteta na teritoriji opštine.

– Opšte upoznavanje sa tim šta je arheologija, šta su njeni ciljevi, koji su principi istraživanja, kako izgleda proces rada, itd., kako bi slušaoci stekli osnovnu predstavu o kompleksnosti arheoloških istraživanja.

– Upoznavanje prisutnih sa međunarodnim konvencijama, zakonskom regulativom, okvirima i proceduralnim mogućnostima za aktivno uključivanje u procese zaštite, očuvanja, promovisanja i korišćenja arheološkog nasleđa.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka