Одржана трибина „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“

0

У великој сали Скупштине градске општине Гроцка данас је одржана трибина под називом „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“ Српског археолошког друштва. Предавач је био др Адам Црнобрња, председник Српског археолошког друштва.

У препуној сали градске општине Грцка, трибину је отворила заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић.Сви присутни су имали прилике да се кроз предавање упознају на који начин ми можемо заштити археолошко наслеђе на територији наше општине Гроцка али и уопштено. Теме предавања биле су:

– Излагање о археолошком наслеђу на територији општине Гроцка, са освртом на проблеме угрожених локалитета на територији општине.

– Опште упознавање са тим шта је археологија, шта су њени циљеви, који су принципи истраживања, како изгледа процес рада, итд., како би слушаоци стекли основну представу о комплексности археолошких истраживања.

– Упознавање присутних са међународним конвенцијама, законском регулативом, оквирима и процедуралним могућностима за активно укључивање у процесе заштите, очувања, промовисања и коришћења археолошког наслеђа.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка