Održana izložba slika 18.Likovne kolonije

0

Večeras je u velikoj sali gradske opštine Grocka održana izložba slika nastalih na 18. Likovnoj koloniji sa tematskim nazivom „Grocka na Dunavu“ u sklopu 48. Gročanskih svečanosti.
Gosti na izložbi večeras su imali priliku da pogledaju prezentaciju radova sa 18. Likovne kolonije, koja je ove godine okupila najveći broj umetnika. Ističemo da će deo novca od prodaje slika  biti doniran u humanitarne svrhe.

Na samom početku prisutni su uživali u numerama Mama Mia i Super truper, koje je izveo Hor učenika Osnovne muzičke škole iz izdvojenog odeljenja u Vrčinu, u klasi profesorke Branislave Trijić.

Ispred rukovodstva gradske opštine Grocka obratili su se član opštinskog veća zadužen za obrazovanje Živadin Mitrić i organizatorka 18. Likovne kolonije Olivera Knežević, koja je i član opštinskog veća zadužena za kulturu.

Takođe, prisutnima se obratio i akademski likovni umetnik Milan Miša Čolović, koji je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja i ovogodišnji učesnik Likovne kolonije.

U muzičkom delu programa Iva Čiča, Milica Mitrović i Vanja Teofilović izvele su numeru „Morska svita“, a klavirski duo Vanja Teofilović i Vasilije Jukić izveo je numeru „Zabavljač“.

Po završetku programa umetnicima su uručni prigodni pokloni u znak zahvalnosti za učešće na 18. Likovnoj koloniji.

 

Galeriju slika sa izložbe možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka