Одржана 11. Ускршња дечија бициклијада у Врчину

0

У част највћег православног празника, Васкрса Господњег, данас је у насељу Врчин одржана 11. Ускршња дечија бициклијада, у организацији Удружења грађана “Сложно за Врчин”, а под покровитељством градске општине Гроцка и уз подршку Бициклистичког савеза Србије.

Испред општинског руководства манифестацији су присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, чланови већа Зоран Којић и Владо Радовановић и одборник у Скупштини градске општине Гроцка Дарко Прошић.

Ускршња бициклијада, као једна од централних манифестација у овом насељу, организује се од 2006. године, а има за циљ да се стимулишу деца и млади, да се подстакне дух колективизма, другарства и толеранције, као и фаворизује здрав вид превоз.

11.Ускршњу бициклијаду свечано је отворила заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, која је такмичарима пожелела успешну вожњу, а  свим грађанима  да Васкрс проведу у миру са својим најближима.

У оквиру програма присутни су уживали и у наступа ученика ОШ “Свети Сава” из Врчина и ОШ”Илија Гарашанин из Заклопаче. Свој таленат и изузетану музичку способност показали су Милица и Ћирило Ђорђевић, Анђелија Бајић и Ања Михајловић.

Што се тиче такмичарског дела програма, одазвао се велик број деце, узраста до петнаест година.

У категорији предшколаца за дечаке прво место освојио је Давид Митрић, друго место Урош Банзић, а треће место Виктор Парлезановић. У категорији девојчица прво место освојила је Сара Кнежевић, друго место Анђела Радомировић, а треће место Анастасија Миленковић.

У категорији од 1. до 2. разреда за дечаке прво место освојио је Михаило Исидоровић, друго место Андреј Пешић, а треће место Вељко Јеремић. У категорији девојчица прво место освојила је Сара Банзић, друго место Емилија Исидоровић, а треће место Анђелија Бајић.

У категорији од 3. до 4. разреда за дечаке прво место освојио је Алекса Коџић, друго место Милош Крантић, а треће место Дамјан Марић. У категорији девојчица прво место освојила је Исидора Кнежевић, а друго место Марија Старчевић.

У категорији од 5. до 6. разреда за дечаке прво место освојио је Лазар Кнежевић, друго место Алекса Косановић, а треће место Петар Митрић. У категорији девојчица прво место освојила је Јелена Вагић, а друго место Николина Ковачевић.

У категорији од 7. до 8. разреда за дечаке прво место освојио је Никола Кнежевић, друго место Милан Маринковић, а треће место Сенад Хајризи. У категорији девојчица прво место освојила је Ана Ранковић, а друго место Бојана Радосављевић.

Медаље и захвалнице за освојено прво, друго и треће место победницима су уручили чланови већа Зоран Којић и Владо Радовановић и председник УГ”Сложно за Врчин” Раде Кнежевић.

На самом крају уследио је најузбудљивији део програма, а то је извлачење добитника бицикла, који је даровала градска општина Гроцка. Најмлађи учесник извукао је име добитника бицикла, а бицикал је извученом ,Николи Кнежевићу(који је победник у категорији од 7. до 8. разреда) уручила заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Такође су два бицикла, донирана од стране спонзора поклоњена такмичарима Игору Хркману и Николи Кнежевићу.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка