Održan aktiv direktora i predstavljene aktivnosti Koordinatora za školski sport na nivou Grada Beograda Slađane Petrović

0

Aktiv direktora svih škola sa teritorije opštine Grocka održan je danas u zgradi Gradske opštine Grocka sa početkom u 12 časova.

Sastanku su prisustvovali predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, član opštinskog veća Živadin Mitrić, direktori škola , kao i Slađana Petrović koordinator za školski sport na nivou grada Beograda zadužena za opštinu Grocka.

Na početku sastanka predsedniku Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović direktor Dragan Gojković ispred opštinskogsaveza za školski sport uručio je plaketu za dobrinos razvoju školskog sporta.

Potom je predsednik aktiva i direktor OŠ „ Ilija Garašanin“, Dragan Gojković izneo koje su tačke dnevnog reda:

1. Upoznavanje sa radom Koordinatora za školski sport na nivou grada Beograda zadužene za opštinu Grocka i organizaciju sportskih takmičenja, Slađane Petrović
2. Izveštaj sa sastanka direktora škola na Novom Beogradu, tema: Pravilnici o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost osnovnog obrazovanja i vaspitanja.
3. Sastanak u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, tema: Migranti.
4. Podela takmičenja – preuzimanje obaveze organizacije takmičenja po predmetima i drugim aktivnostima
5. Udžbenici
6. Tehnološki viškovi
7. Dan prosvetnih radnika
8. Lekarski pregledi i prevoz učenika
9. Tekuća pitanja.

„Sportski savez Beograd“ i „Savez za školski sport i organizaciju takmičenja“ želi da podstakne povećanje broja učesnika školskih i sportskih takmičenja, poveća promociju školskog sporta, poboljša uslove rada profesora i nastavnika, i da na taj način decu školskog uzrasta animira kako bi se što više uključila u sportske aktivnosti škole i doprinela stvaranju zdravih navika kod njih. Koordinator Slađana Petrović biće zadužena da sa nastavnicima radi na poboljšanju uslova za bavljenje sportom u školama.

DSC_6539pDSC_6538pDSC_6537pDSC_6535pDSC_6542DSC_6544p

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka