Обележено 90. година постојања културно-уметничког друштва „Стеван Штрбац“ из Врчина

0

Концертом у Центру за културу „Влада Дивљан „,  на Палилули 3. децембра обележено је 90 година постојања и рада  културно-уметничког друштва „Стеван Штрбац“ из Врчина.

Публика је имала прилику да ужива  у кореографијама у извођењу ансамбала од најмлађег до ветерана, који су кроз игру и песму дочарили свој таленат, али и културу и обичаје Србије, које  ово културно-уметничко друштво успешно негује већ деведесет година.

Испред руководства градске општине Гроцка концерту су присуствовали : председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са супругом, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, чланови Већа Јасмина Мандић, Зоран Костић, Живадин Митрић, Зоран Марков и Владимир Теофиловић, као и директорка Јавног предузећа за равој градске општине Гроцка Ружа Мркић.

Након концерта, организована је вечера, на којем су, испред управе овог културно-уметничког друштва, посебна признања и захвалнице  уручили Радомир Стојановић и Петар Теофиловић људима који су дали свој допринос и помогли рад КУД „Стеван Штрабац“.  Посебна признања уречена су председнику градске општине Гроцка Драгољубу  Симоновићу,  председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, господину Милану Јанковићу и ОШ „Свети Сава“ из Врчина. Захвалнице су уручене културно-уметничким друштвима са којима КУД „Стеван Штрбац“, дуги низ година негује изузетну сарадњу. 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка