Обележен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма

0

Синоћ је у Народном позоришту у Београду обележен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма уз Меморијални концерт. На почетку програма присутнима се обратио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Обележавању је испред градске општине Гроцка присуствовала заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма обележава се широм света, када се присећамо жртава фашизма и антисемитизма. На данашњи дан 1938. године почео је велики погром широм Немачке познат као Кристална ноћ, који је био усмерен против Јевреја и који је био прва назнака оно што данас називамо холокауст.

У Србији данас живи 21 национална етничка заједница чија је бројност изнад 2.000 припадника. Став Владе Србије је да на осетљива питања савремених етничких односа у региону, која су бременита ратним наслеђем и неслагањима у прошлости, увек одговара јасно израженом спремношћу на дијалог и решења која ће дугорочно бити задовољавајућа за све заинтересоване стране.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка