Obeležavanje 12. Maja Međunarodnog dana sestrinstva

0

Ovim putem Vas obaveštavamo da povodom Međunarodnog dana sestrinstva, medicinske sestre-tehničari, zaposleni u domu zdravlja Grocka, za svoje sugrađane, organizuju aktivnosti koje će biti održane 12.05.2016 godine u svečanoj sali SO Grocka u periodu od 10-12 sati.
Medicinske sestre pokazuju visok nivo znanja u promociji zdravlja i zdravih stilova života, unapređenju zdravlja, pravilnoj ishrani, faktorima rizika za nastanak kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, malignih bolesti, prevenciji stresa, štetnosti pušenja, značaju pravilnog psihofizičkog razvoja kod dece, značaju dojenja, fizičkih aktivnosti itd.
Medicinske sestre će ovu priliku iskoristiti da promovišu svoju profesiju, da se u potpunosti posvete korisnicima usluga, a da pri tome budu oslobođene sporednih aktivnosti vezanih za administraciju, koja ih u svakodnevnom radu udaljava od osnovnog principa rada, a to je posvećenosti i pomoć pacijentu. Štandovi će biti postavljeni ispred zgrade SO Grocka, a u slučaju lošeg vremena u svečanoj sali SO Grocka.
Tokom manifestacije obavljaće se sledeće aktivnosti:
~ merenje TA
~ merenje telesne težine i visine
~ merenje glikemije
~ pokazne vežbe za za prevenciju oboljenja lokomotornog aparata
~ podela promotivnog materijala
Teme predavanja su:Edukacija porodilje i novorođenčeta/patronažni rad, Nega novorođenčeta.
Predavanje namenjeno našim sugrađanima a posebno trudnicama i porodiljama, biće održano u svećanoj sali SO Grocka, sa početkom u 10.30h. Pozivamo sve zainteresovane da nas posete.

Vaš Dom Zdravlja Grocka.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka