Nove Lastine linije povezale gročanska sela

0

Na teritoriji gradske opštine Grocka danas su uvede  nove autobuske linije   saobraćajnog preduzeća „Lasta“.

Naime linija 350 saobraća na potesu Živkovac – Umčari-Dražanj-Umčari-Pudarci-Kamendol-Brestovik-Kamendol-Pudarci-Umčari –Živkovac,  a linija 467 na potesu Vrčin ( od avalskog puta), Zaklopača – Grocka- Brestovik-Kamendol- Pudarci (Ilinski kraj) – Begaljica- Grocka-Zaklopača-Vrčin, dok  linija  365  saobraća na potesu Grocka-Umčari-Mladenovac od 1. marta .

Uvođenjem ove tri nove  Lastine linije  biće povezana   najudaljenija gročanska sela sa Grockom i Beogradom, ali i Smederevom i Mladenovcem.

Danas je organizovana probna vožnja ovih linija uz prisustvo predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića,  sekretara Sekretarijata za javni prevoz  Uglješe Mitrovića, direktora SP „Lasta“ Veljka Vukobratovića i direktora sabraćaja Nenada Ivanović, kao i ostalo rukovodstvo opštine Grocka.   Oni su se vozili linijom 467 od Vrčina do Pudaraca, uz prisustvo građana.

Po dolasku u Pudarce predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović i direktora SP „Lasta“ Veljka Vukobratovića dali su izjave za medije.

Kako je istakao predsednik Simonović, ono što je obećeno građanima je ispunjeno , tako da je za  stanovnike  ovih sedam naselja konačno rešen problem autobuskog prevoza.  Na realizaciji ovog prjekta, radilo se godinu dana, jer je preduslov bio da deonice puta kojima prolaze  autobuske linije budu asfaltirane i taj preduslov smo uz veliku pomoć i doprinos  Vlade Republike Srbije i Grada Beograda ispunili.

  • Reakcije ljudi su izuzetno pozitivne, jer  slobodno mogu reći da su ova naselja bila odsečena od ostalog dela opštine. Kao na primer Živkovac, koji je decenijama bio marginalizovan, jer kažu selo je malo ima samo 350 ljudi, a nama nije bitan broj stanovnika, već težimo da svim građanima bez obzira u kom delu opštine žive obezbedimo podjednake uslove za život, rekao je predsednik Simonović, dodajući da je izuzetno ponosan šo je ovaj projekat realizovan.

Simonović je objasnio da je prva nova linija povezala Vrčin, Zaklopaču, Brestovik, Kamendol, Pudarce, Begaljicu i Grocku, druga linija Dražanj, Umčare, Živkovac, Pudarce sa Ilinskim krajem, Kamendol i Brestovik – što je veza za Smederevo i treća linija Grocku, Brestovik, Kamendol, Pudarce, Ilinski kraj, Umčare, Držanj, Šepšin i Mladenovac.

Predsednik Simonović naglasio je da očekuje da problema neće biti iz nekoliko praktičnih razloga. Prvi razlog je to što će opština Grocka svakodnevno pratiti i kontrolisati situaciju na terenu, drugi razlog je  to što je cilj direktora „Laste“, da ovo preduzeće građanima predstavi u najboljem svetlu, a treći i najvažniji razlog je što je ovo realizovano na obostrano zadovoljsto građana i  predstavnika lokalne samouprave.

Govoreći  o uvođenju još dodatnih  linija, rekao je se u aprilu može očekivati uvođenje linije koja će saobraćati  Vinča- Leštane- Rakovica, a vikendom i do buvljaka na Bubanj Potoku i do IKEE. Takođe, nastojaćemo da po završetku sanacije puta koji povezuje Draažanj i Mali Požarevac, razmotrimo mogućnost linije do Sopota.

Direktor Laste Vukobratović je rekao da su povezana gročanska sela zahvaljujući predsedniku opštine Grocka i tom preduzeću.

„Ceo ovaj posao Lasta podržava i trudićemo se da to ne bude samo predizborna kampanja“.

Kako je rekao, polasci postojeće mreže Lastinih linija će ostati ista, a na novim linijama će polasci biti na svakih do 30 ili 40 minuta.

Vukobratović je dodao da će Lasta biti firma na ponos države, šta god da se sa njom bude dešavalo.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka