Nastup učenika OMŠ „Nevena Popović“ ispred Hrama Svetog Save u okviru manifestacije „Božićno seoce“

0

U subotu, 13. januara 2018. godine, u okviru manifestacije „Božićno seoce“ ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, u 18 časova, kao najlepši doček Srpske Nove godine, nastupili su horovi učenika muzičkih škola Beograda. Nakon bdenja koje je održano u maloj crkvi nastupili su horovi  pripremnog razreda i veliki hor Muzičke škole „Stanković“, a zatim i horovi Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke. Mnogobrojna publika, roditelji, nastavnici, slučajni prolaznici, „božićni fijaker“ i veliki broj učesnika za čas su popunili trg ispred Hrama Svetog Save.

Nakon par numera koje su izveli učenici muzičke škole „Stanković“, nastupili su učenici muzičke škole „Nevena Popović“. U posetu Hramu i uz želju da pokažu šta su sve pripremili za „Božićno seoce“ došli su mali učenici pripremnog i prvog razreda naše škole iz Umčara, Vrčina i Grocke. Publika je imala priliku da čuje numere: „Deda Mraz“, „Srećna Nova godina“, „Zvončići“ u izvođenju 76 učenika naše škole. Nasmejana lica, crvene kapice, rajfovi sa rogićima i poneke novogodišnje naočare upotpunjavale su scenu tokom našeg nastupa.

Zatim su usledila predstavljanja pripremnog razreda iz Umčara i Grocke koji su izveli kako dečje tako i novogodišnje pesmice. Usledio je nastup velikog hora starijih učenika od 4. do 6. razreda iz Grocke i Vinče. Njih 30-tak je otpevalo tri starogradske pesme. Sa višespratne bine „Raspevane jelke“ čuli su se anđeski glasovi koji su pevali „Noćas nisu sjale“, „Na te’ mislim“ i „Tiho noći“. Učenike je pripremio i hor za klavirom pratio prof. Petar Švabić.

Publika je imala priliku da čuje i uživa u izvođenju naših učenica 1. i 2. razreda odseka za srpsko tradicionalno pevanje, koje su za ovu priliku izvele stare srpske numere koje su se u davna vremena mogle čuti upravo za Božić i Novu godinu. To su pesme: „Maslo mela Dimitrija“ i „Domaćice od kuće“.

Nakon ovih numera, publika se pomerila par metara dalje, ispre bine, gde su ih čekali učenici pripremnog razreda i benda naše škole iz Vrčina. Najpre su se čule dečje numere „Deca mogu da polete“ i „Zekini uho“ u izvođenju naših naših pripremnjaka, a uz pratnju benda škole.

Kao „šlag na tortu“ ove divne večeri, predstaviće se  i naši učenici izdvojenog odeljenja iz Vrčina, koji učestvuju u realizaciji školskog projekta „Ritam srca“. To je naš bend škole, koji naporno vežba i uči popularnu muziku, a rezultat dvomesečnog rada publika je ocenila aplauzima i igranjem. Binom su se orile numere: „Tišina“ od Bajaga i instruktora, „Crni leptir“ od Ju grupe, „Neko te ima noćas“ – od grupe Van Gog i „Kolačići“ od Marine Perazić.

Iako je vetar jako duvao, zima nam mrzla prstiće, naši učenici su euforično, praznično i sa radošću uživali, kao da je lep i sunčan dan. Mališanima iz naše škole ovo je bio prvi nastup van naše opštine što je bio poseban doživljaj i događaj. Organizatori grad Beograd, kompanije „Ninamedia“, „Color Media Communications“, Slatka kuća i ostali bili su oduševljeni našom mnogobrojnom posetom i programom, te su izrazili želju da se sledeće godine opet vidimo i družimo.

Veliku zahvalnost dugujemo našoj opštini Grocka, koja nam je obezbedila prevoz i medijsku propraćenost, našem članu optinskog veća gospodinu Živadinu Mitriću koji je tokom cele večeri bio i pevušio sa nama, nastavnicima i dirketorki škole koji su organizovano kako autobuom tako i ostalim vidovima prevoza dovezli i brinuli o našoj deci, a bilo ih je ukupno 123.

Naš nastup su najpre najavile, a zatim i celu manifestaciju propratile razne televizijske kuće kao što su RTS1, Studio B, kao i medijske: magazin „Story“, „Hello magazin“ i „Gloria“.

Da smo se odlično proveli i uživali u ovoj zimskoj večeri dočaraće Vam fotografije u Prilogu.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka