Наступ ученика ОМШ „Невена Поповић“ испред Храма Светог Саве у оквиру манифестације „Божићно сеоце“

0

У суботу, 13. јануара 2018. године, у оквиру манифестације „Божићно сеоце“ испред Храма Светог Саве на Врачару, у 18 часова, као најлепши дочек Српске Нове године, наступили су хорови ученика музичких школа Београда. Након бдења које је одржано у малој цркви наступили су хорови  припремног разреда и велики хор Музичке школе „Станковић“, а затим и хорови Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке. Многобројна публика, родитељи, наставници, случајни пролазници, „божићни фијакер“ и велики број учесника за час су попунили трг испред Храма Светог Саве.

Након пар нумера које су извели ученици музичке школе „Станковић“, наступили су ученици музичке школе „Невена Поповић“. У посету Храму и уз жељу да покажу шта су све припремили за „Божићно сеоце“ дошли су мали ученици припремног и првог разреда наше школе из Умчара, Врчина и Гроцке. Публика је имала прилику да чује нумере: „Деда Мраз“, „Срећна Нова година“, „Звончићи“ у извођењу 76 ученика наше школе. Насмејана лица, црвене капице, рајфови са рогићима и понеке новогодишње наочаре употпуњавале су сцену током нашег наступа.

Затим су уследила представљања припремног разреда из Умчара и Гроцке који су извели како дечје тако и новогодишње песмице. Уследио је наступ великог хора старијих ученика од 4. до 6. разреда из Гроцке и Винче. Њих 30-так је отпевало три староградске песме. Са вишеспратне бине „Распеване јелке“ чули су се анђески гласови који су певали „Ноћас нису сјале“, „На те’ мислим“ и „Тихо ноћи“. Ученике је припремио и хор за клавиром пратио проф. Петар Швабић.

Публика је имала прилику да чује и ужива у извођењу наших ученица 1. и 2. разреда одсека за српско традиционално певање, које су за ову прилику извеле старе српске нумере које су се у давна времена могле чути управо за Божић и Нову годину. То су песме: „Масло мела Димитрија“ и „Домаћице од куће“.

Након ових нумера, публика се померила пар метара даље, испре бине, где су их чекали ученици припремног разреда и бенда наше школе из Врчина. Најпре су се чуле дечје нумере „Деца могу да полете“ и „Зекини ухо“ у извођењу наших наших припремњака, а уз пратњу бенда школе.

Као „шлаг на торту“ ове дивне вечери, представиће се  и наши ученици издвојеног одељења из Врчина, који учествују у реализацији школског пројекта „Ритам срца“. То је наш бенд школе, који напорно вежба и учи популарну музику, а резултат двомесечног рада публика је оценила аплаузима и играњем. Бином су се ориле нумере: „Тишина“ од Бајага и инструктора, „Црни лептир“ од Ју групе, „Неко те има ноћас“ – од групе Ван Гог и „Колачићи“ од Марине Перазић.

Иако је ветар јако дувао, зима нам мрзла прстиће, наши ученици су еуфорично, празнично и са радошћу уживали, као да је леп и сунчан дан. Малишанима из наше школе ово је био први наступ ван наше општине што је био посебан доживљај и догађај. Организатори град Београд, компаније „Ninamedia“, „Color Media Communications“, Слатка кућа и остали били су одушевљени нашом многобројном посетом и програмом, те су изразили жељу да се следеће године опет видимо и дружимо.

Велику захвалност дугујемо нашој општини Гроцка, која нам је обезбедила превоз и медијску пропраћеност, нашем члану оптинског већа господину Живадину Митрићу који је током целе вечери био и певушио са нама, наставницима и диркеторки школе који су организовано како аутобуом тако и осталим видовима превоза довезли и бринули о нашој деци, а било их је укупно 123.

Наш наступ су најпре најавиле, а затим и целу манифестацију пропратиле разне телевизијске куће као што су РТС1, Студио Б, као и медијске: магазин „Story“, „Hеllo magazin“ и „Gloria“.

Да смо се одлично провели и уживали у овој зимској вечери дочараће Вам фотографије у Прилогу.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка