Nastup Beogradskog gudačkog orkestra „Dušan Skovran“ u OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj

0

Beogradski gudački orkestar „Dušan Skovran” nastupio je u svečanoj sali osnovne škole „Ilija Garašanin“ u Grockoj, na poziv Osnovne muzičke škole „Grocka“.

Gostovanje u Grockoj renomiranog Orkestra nije nimalo slučajno. Vrsni muzičari došli su da podrže rad OMŠ Grocka i napore na muzičkom obrazovanju i opismenjavanju dece sa teritorije opštine, budući da je ova mala škola na 2. mestu u RS po rezultatima, a nedavno se otvorilo i istureno odeljenje u Vinči.

Pred prepunom salom, publici svih generacija među kojom je bio značajan broj školske dece sa roditeljima, predstavio se najpoznatiji domaći kamerni orkestar. BGO „Dušan Skovran” naredne godine slavi značajan jubilej – pet decenija kontinuiranog rada, i spada u orkestre koji su ispraćeni aplauzima sa koncertnih podijuma širom sveta.

Pod vođstvom dirigenta Obrada Nedeljkovića, čuveni orkestar je izveo program sačinjen od poznatih kompozicija najvećih imena klasične muzike, poput Baha, Britna, Bramsa, Mocarta, Korelija, a nastup je obuhvatio muzički presek različitih epoha. Da je muzički ugođaj i pored netipičnih uslova bio izvanredan, kao i da su izvođači uspeli da predstave orkestarsko sviranje u punom sjaju, pokazale su ovacije i aplauzi publike.

Koncerte Orkestra pomaže Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda.

tekst i foto: Z. Atić

IMG_6406 IMG_6447 1-300x157 3 5 IMG_6402

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka