„НАДМЕТАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ – ГРОЦКА 2018“ – БОГАЈАВЉЕЊЕ

0

Одржан је први радни састанак Организационог одбора поводом  спровођења манифестације „НАДМЕТАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ – ГРОЦКА 2018“, које ће одржати 19. јануара на Дунавском кеју у Гроцкој.

Организациони одбор чине председник Организационог одбора Стефан Дилберовић, који је уједно и председник Скупштине градске општине Гроцка, јереј Александар Митровић и чланови : Живадинка Аврамовић заменица председника ГО Гроцка, Зоран Костић члан Већа ГО Гроцка, Борко Бали директор Привредног друштва „ЕКО ГРОЦКА“ ДОО, Ђорђе Јевтић директор ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, Зоран Ђорђевић начелник ПС Гроцка, др Здравка Станковић Пировић, Предраг Јанковић председник Наутичког клуба, Миленко Јахура члан Црквеног одбора, Миросав Вујић одборник у Скупштини ГО Гроцка и Мирољуб Радојевић.

Током састанка присутни су разговарали о самој организацији ове манифестацији, која је попримила традиционални карактер, будући да се одржава већ шесту годину за редом и као таква сваке године изискује професионалност и максимално ангажовање организатора. Генерални покровитељ ове манифестације је градска општина Гроцка, на челу са председником Драгољубом Симоновићем,  а свој допринос у реализацији  пружиће  и јавна предузећа, као и угледни привредници са наше општине.

Ове године, очекујемо да ће у Надметању за крст часни учествовати око 60 пливача, а посебна част нам је што ће својим присуством догађај увеличати Његова светост патријарх српски Иринеј и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић.

Као и сваке године, у црвки Свете Тројице у Гроцкој, на Богојављење 19. јануара служиће се литургија са почетком од 8:00 часова, а у 11:30 литија ће кренути ка Дунавском кеју, где ће се у 12 часова одржати свечани програм, а потом и пливање за часни крст, а грађани ће по први пут у Гроцкој бити у прилици да чују наступ полицијског оркестра.

Позивамо све, који желе да учествују у Надметању за крст часни, да се пријаве на бројеве телефона 0668062111 или 0668064111.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка