Nabavka protivgradnih raketa

0

GO Grocka  i ove godine poklanja veliku pažnju sistemu odbrane od grada na svojoj teritoriji. Iz godine u godinu se preduzimaju svi neophodni koraci kako bi se sistem protivgradne odbrane unapredio i što bolje funkcionisao.

S obzorom da u ovoj godini je bilo dosta potrebe za dejstvom protivgradnih raketa, kontigent od prošle godine je skoro potrošen. Iz tog razloga je pomoćnik predsednika gradske opštine Grocka zadužen za poljoprivredu Duško Živančević, danas posetio radarski centar „Bukulja“, gde je obavljena primopredaja 100 protivgradnih raketa. Radarski centar „Bukulja“ kod Aranđelovca je zadužen za proveru ispravnosti i raspodelu protivgradnih raketa na teritoriji naše opštine.

Ove protivgradne rakete su realizacija potpisanog Ugovora o donatorstvu  100 protivgradnih raketa , koji je zaključen između gradske opštine Grocka i preduzeća „EDEPRO“ d.o.o., na inicijativu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Na ovaj način je moguće pravovremeno reagovati u sličaju gradonosnih oluja, čime se pomažu poljoprivrednim proizvođačima a može se i smanjiti rizik od mogućih poplava. Protivgradne rakete u toku današnjeg dana, su distribuirane u svih 8 protivgradnih stanica na teritoriji opštine Grocka, tako da će biti upotpunjen broj raketa.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka