Набавка противградних ракета

0

ГО Гроцка  и ове године поклања велику пажњу систему одбране од града на својој територији. Из године у годину се предузимају сви неопходни кораци како би се систем противградне одбране унапредио и што боље функционисао.

С обзором да у овој години је било доста потребе за дејством противградних ракета, контигент од прошле године је скоро потрошен. Из тог разлога је помоћник председника градске општине Гроцка задужен за пољопривреду Душко Живанчевић, данас посетио радарски центар „Букуља“, где је обављена примопредаја 100 противградних ракета. Радарски центар „Букуља“ код Аранђеловца је задужен за проверу исправности и расподелу противградних ракета на територији наше општине.

Ове противградне ракете су реализација потписаног Уговора о донаторству  100 противградних ракета , који је закључен између градске општине Гроцка и предузећа „ЕДЕПРО“ д.о.о., на иницијативу председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића.

На овај начин је могуће правовремено реаговати у сличају градоносних олуја, чиме се помажу пољопривредним произвођачима а може се и смањити ризик од могућих поплава. Противградне ракете у току данашњег дана, су дистрибуиране у свих 8 противградних станица на територији општине Гроцка, тако да ће бити употпуњен број ракета.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка