Ministar Mali sa predsednicima beogradskih opština o Investicionom planu

0

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali održao je u sredu sastanak povodom priprema Investicionog plana sa predsednicima prestoničkih opština i predstavnicima Grada Beograda, koje je predvodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Ministar Mali im je preneo da bi akcenat detaljnih planova, koje će predložiti predstavnici opština, trebalo da bude na ulaganjima u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnji i rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva. Neće izostati ni ulaganja u zdravstvene ustanove, škole, obdaništa i druge infrastrukturne projekte.

On je istakao da je neophodno da predsednici opština oslušnu impuls i potrebe građana koji žive na teritoriji kojom upravljaju i da naprave detaljne planove u naredne dve nedelje, koji će biti objedinjeni za Grad Beograd, a potom i za celu Srbiju.

Investicioni plan, koji je inicirao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, planiran je od 2020. do 2024. godine. Ministar Mali je istakao da je moguć zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, ali da nije cilj samo menjati lice Beograda, već cele Srbije, jer svi građani treba da imaju isti tretman i podjednake, kvalitetne uslove za život.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka