Međunarodni festival folklora “Kreni kolo“- Vrčin `16 od 01. do 03. jula

0

Međunarodni festival folklora “Kreni kolo“- Vrčin ‘16, održaće se od 01. do 03. jula na letnjoj pozornici Osnovne škole “Sveti Sava“ u Vrčinu. Na fesivalu će biti organizovani i brojni prateći programi poput izložbe narodne radinosti, sajam meda, prodajne izložbe suvenira, izložbe pasa, takmičenja lovaca u spremanju paprikaša.

Program počinje defileom dečjih ansambala centrom Vrčina, koji će potom da se predstave posetiocima na letnjoj pozornici u petak 01. jula od 19 časova.

Drugog dana predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva iz cele Srbije. Svi učesnici će prodefilovati centrom Vrčina, a u popodnevnim satima sledi svečano otvaranje festivala nastupom svih gostiju i domaćeg KUD “Stevan Štrbac“.

Trećeg festivalskog dana predstaviće se harmonikaši, aktuelni pobednici takmičenja u Sokobanji. Veče će uveličati i pevači,a na kraju sledi igranka za sve posetioce festivala do kasno u noć.

Za dobro raspoloženje i atmosferu zadužen je orkestar Miloša Teofilovića iz Vrčina, apsolutnog pobednika Sokobanje za predhodnu godinu.

Organizovanje jednog ovakvog festivala doprinosi, pre svega turističkom i kulturnom razvoju Vrčina i opštine Grocke, ali i radu amaterskih KUD-ova u ovoj sredini, kao i celokupnom folklornom stvaralaštvu i etnokulturi u Srbiji.

Tokom festivalskih dana narodne igre, nošnju ,muziku i običaje predstaviće petnaest kulturno-umetničkih društava iz raznih krajeva Srbije.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka