ЛОМЉЕЊЕ БОЖИЋНЕ ЧЕСНИЦЕ У ГРОЦКОЈ

0

У организацији градске општине Гроцка прослављен је данас,  на платоу испред Скупштине градске општине Гроцка, са почетком у 12 часова, најрадоснијих  хришћански празник  – Божић.

Празник је обележен традиционалним ломљењем божићне чеснице, која је ове године дар пекаре „Дукат“ из Гроцке и у којој су се налазила три дуката: златни, сребрни и бронзани, а дукати су  дар  градске општине Гроцка.

Свечаном ломљењу чеснице присуствовали су председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменик председника Скупштине градске општине Гроцка  Владимир Трајковић, народна посланица Оливера Огњановић , градски одборник Владислав Павловић, чланови већа и остало руководство градске општине Гроцка, као и многобројни грађани и деца.

Чесницу су освештали  свештенство цркве Свете Тројице у Гроцкој, који су очитали молитву за здравље и просперитет грађана наше општине.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић свим својим суграђанима честитао је Божић, у жељи да га проведу у миру и слози са својим породицама.

Бронзани  дукат  у чесници  пронашао је Никола Милошевић из Гроцке, а пригодан поклон   уручила  му је  заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Сребрни дукат  у чесници  пронашла је Наталија Радосављевић из Гроцке , а пригодан поклон   уручио јој  је  председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Вукашин Крстић из Гроцке, у чесници је пронашао златни дукат, а пригодан поклон уручио му је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка