Izložba narodnih rukotvorina i „vasilica“

0

Opština Grocka, u saradnji sa Udruženjima građana i Unijama žena, je priredila kulturno-umetnički program i prigodnu izložbu u čast Srpske nove godine i Sv. Vasilija Velikog. Manifestaciji je prisustvovala i predsednica Gradske opštine Grocka Živadinka Avramović sa saradnicima.

Opština Grocka tokom čitave godine podržava i organizuje brojna kulturna događanja i manifestacije, u skladu sa lepotom i blagom ovdašnjeg okruženja. Programi koji se organizuju imaju za cilj da posetiocima i sugrađanima, a posebno deci i mladima, približe raznovrsno i vredno kulturno i tradicionalno nasleđe sa kojim svakodnevno živimo.

Manifestacija je počela bogatim kulturno-umetničkim programom, gde su se predstavili članovi Udruženja gerontološkog centra Kaluđerica sa recitacijom i pesmama iz „Čabar Šou-a“. Program je nastavljen sa nastupom Gordane Grujić, koja je recitovala dve pesme, zatim autorskim pesmama se predstavila i Radojka Obućanin. Za sam kraj mnogobrojne posetioce je zabavio Živadin Pantelić koji je otpevao nekoliko narodnih pesama.

Mnogobrojnim učesnicima i sugrađanima se obratila predsednica opštine Grocka, Živadinka Avramović, i tom prilikom poželela srećne praznike i što više sličnih manifestacija.

Nakon ovog svojevrsnog kulturno-umetničkog kolaža u izvođenju članova i članica udruženja sa teritorije opštine Grocka. U svečanoj sali opštine Grocka upriličena je izložba Udruženja građana i Unija žena sa teritorije opštine, sa temom narodne radinosti i tradicionalnih vasilica.

Izlagači su imali priliku da se takmiče za najlepšu i najukusniju tradicionalnu vasilicu, tako je prvo mesto osvojilo Udruženje žena „Gročanka Bojana“ iz Grocke. Drugo mesto su podelili Udruženje žena i Udruženje penzionera iz Dražnja. Treće mesto su podelili Udruženje žena i Udruženje penzionera iz Zaklopače.

Posetioci su pored uživanja u bogatstvu narodne radinosti imali priliku da degustiraju kulinarske proizvode domaće zimske trpeze.

 

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka