Izložba crteža „Retrospektiva lica“ Vladimira Petrovića

0

Izložba crteža „Retrospektiva lica“ autora Vladimira Petrovića, biće otvorena u petak, 1. marta u 18 časova u Rančićevoj kući – galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka (Majevička 9).

Prilikom otvaranja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.

Portret je jedna od večnih tema umetnosti i čovekovog interesovanja. U velikim formatima i studijskim tehnikama na papiru, kombinujući ugljen i olovku, Vladimir Petrović vešto, znalački istražuje karakteristike bliskih osoba iz svog okruženja, likom i izrazom. Predimenzionirana, realistična Lica, govore o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju, življenju, postojanju, dok pojedina imaju i posebnu narativnu vrednost, prenoseći posmatraču određenu poruku. Svojevrsna retrospektiva, izbor radova objedinjuje višegodišnji kontinuitet i nekoliko različitih ciklusa.

Izložba će biti otvorena do 19. marta 2019. godine.


Vladimir Petrović (1988) rođen je u Lazarevcu. Završio je školu za dizajn u Beogradu, a potom i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi profesora Saše Filipovića. Član je ULUS-a od 2012. godine.Ostvario je sedam samostalnih izložbi – Moderna Galerija, Lazarevac, 2011, 2015; Galerija “Prometej”, Novi Sad, 2011; Galerija “Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka”, Beograd, 2011; Galerija “Studio 26”, Dom kulture Studentski grad, Beograd, 2013; “Progres”, Beograd, 2013; Galerija “ULUS”, Beograd, 2014. Izlagao je na četrdesetak grupnih izložbi, i učestvovao u radu deset likovnih kolonija širom zemlje. Živi u Lazarevcu, gde radi kao nastavnik likovne kulture i vodi slikarski atelje „Sezan“ za decu i odrasle.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka