Изложба цртежа „Ретроспектива лица“ Владимира Петровића

0

Изложба цртежа „Ретроспектива лица“ аутора Владимира Петровића, биће отворена у петак, 1. марта у 18 часова у Ранчићевој кући – галеријском простору Центра за културу Гроцка (Мајевичка 9).

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Портрет је једна од вечних тема уметности и човековог интересовања. У великим форматима и студијским техникама на папиру, комбинујући угљен и оловку, Владимир Петровић вешто, зналачки истражује карактеристике блиских особа из свог окружења, ликом и изразом. Предимензионирана, реалистична Лица, говоре о пријатељству, љубави, одрастању, живљењу, постојању, док поједина имају и посебну наративну вредност, преносећи посматрачу одређену поруку. Својеврсна ретроспектива, избор радова обједињује вишегодишњи континуитет и неколико различитих циклуса.

Изложба ће бити отворена до 19. марта 2019. године.


Владимир Петровић (1988) рођен је у Лазаревцу. Завршио је школу за дизајн у Београду, а потом и мастер студије на Академији лепих уметности у Београду, смер сликарство, у класи професора Саше Филиповића. Члан је УЛУС-а од 2012. године.Остварио је седам самосталних изложби – Модерна Галерија, Лазаревац, 2011, 2015; Галерија “Прометеј”, Нови Сад, 2011; Галерија “Завода за проучавање културног развитка”, Београд, 2011; Галерија “Студио 26”, Дом културе Студентски град, Београд, 2013; “Прогрес”, Београд, 2013; Галерија “УЛУС”, Београд, 2014. Излагао је на четрдесетак групних изложби, и учествовао у раду десет ликовних колонија широм земље. Живи у Лазаревцу, где ради као наставник ликовне културе и води сликарски атеље „Сезан“ за децу и одрасле.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка