Ivan Kosta koordinator Interresorne komisije GO Grocka

0

Informativna služba Gradske opštine Grocka posetila je 5. maja 2014.godine Interresornu komisiju naše opštine i sa koordinatorom i članovima obavila razgovor o dosadašnjem radu i stečenim iskustvima.
Koordinator Interresorne komisije Gradske opštine Grocka je Ivan Kosta. Sa njim razgovaramo o izazovima i mogućnostima rada sa decom i stanjem na našoj opštini. Molimo Vas da nas upoznate sa radom Vaše komisije i predstavite nam vaš zajednički rad.
Rad Interresorne komisije je specifičan i kompleksan. Rukovođenje i odgovaranje potrebama Interresorne komisije je svakako odgovoran posao i zahteva svakodnevno, neprekidno angažovanje. Neophodno je dati maksimum kako bi taj naš darovani maksimum pomogao onima kojima život mnogo puta nije naklonjen. Upoznati druge sa njegovim pravima i mogućnostima koja su mu pružena je svakako zadovoljstvo ali i čast u radu. Inkluzivno obrazovanje svakom detetu pruža mogućnost za razvoj i sticanje kvalitetnih i upotrebljivih znanja za život u modernom, demokratskom društvu. Rad komisije ima za cilj ostvarivanje kvalitetne inkluzivne prakse za svu decu, obuhvatanje što većih maginalizovanih grupa i unapređivanje kvaliteta obrazovanja koje dobijaju u predškolskom, osnovnoškolskom i srednješkolskom obrazovanju. Podrška roditeljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i drugim učesnicima u obrazovnom procesu primarni je cilj rada komisije. Komisiju čine tri stalna člana iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja kao i zdravstvene zaštite. U slučaju naše opštine to su odgovorni, profesionalni i temeljni stručnjaci svojih profesija: dr Vladislav Pavlović, Branka Vujković i Mirjana Stamenković. Rad i saradnja sa njima je svakodnevna. Nema radnog vremena,praznika; uvek su dostupni i spremni da odgovaore trenutnom izazovu koji je pred sve zajedno postavljen. Ističem da je zadovoljstvo i čast koordinirati ovakvim timom koji je uspeo da odgovori na svakodnevne zahteve naših sugrađana i u najkraćem mogućem roku pružio svu neophodnu podršku u skladu sa zakonom. Radom u obrazovanju u trajanju više od jedne decenije, stekao sam iskustvo koje je dragoceno i od suštinske pomoći u koordiniranju rada Interresorne komisije Gradske opštine Grocka. Predmeti se rešavaju u rekordno kratkom roku. Dajemo svoj maksimum i spremni smo za nove izazove koji se pred nas postave. Saradnja sa relevantnim državnim organima, ministarstvima i sekretarijatima je na zavidnom nivou. O našem radu sud će najbolje dati one porodice koje su prošle našu komisiju te smatram da su one jedini, pravi i najmerodavniji pokazatelj uspešnosti našeg rada.

Hvala Vam. Predsednik Interresorne komisije naše opštine je socijalni radnik Gospođa Branka Vujković. Molimo Vas da nam ukratko predstavite Vaše utiske predsedavanja komisijom.
Kako je predsedavati jednom ovakovom komisijom najbolje govori broj podnetih zahteva u proteklom periodu od kada postoji i od kada funkcioniše ova komisija. Uprkos mnogobrojnim izazovima,ličnim i profesionalnim, rad je neometan i naše angažovanje ponuđeno kao pomoć roditeljima,školama, zdravstvenim ustanovama i svimakojima je ona neophodna. Nadamo se da smo u prilici da pomognemo i da je prepoznata naša profesionalnost i dobronamernost.

Sa nama je i lekar Vladislav Pavlović, stalni član komisije. Pored ovog angažovanja dr Vladislav je i odbornik Skupštine grada Beograda ali i profesor Srednje škole u Grockoj. Doktore molimo Vas za Vaše sagledavanje rada i angažovanja u Interresornoj komisiji naše opštine.
Zadovoljstvo je biti angažovan u radu jedne ovakve komisije koja ima za cilj pružanje pomoći i podrške deci. Intelektualni izazov je odgovaranje na potrebe vremena u kojem živimo i delamo. Naročito je to izraženo kada su deca u pitanju. Nema nerešenih predmeta, deca se prate i po donetom mišljenju komisije. Zadovoljstvo je sarađivati sa ovakvim timom ljudi. Nadam se da i okolina vidi, oseća i prepoznaje naš trud.

Iz oblasti obrazovanja stalni član Interresorne komisije Gradske opštine Grocka je psiholog Gospođa Mirjana Stamenković. Molimo Vas da nam predstavite vaše angažovanje i utiske iz dosadašnjeg rada.
U radu pokušavamo da sagledamo pojedinačne, lične potrebe svakog deteta. U pitanju je jedan pogled na dete i njegovo okruženje, potrebe, iz tri različita ugla. Pružamo pomoć roditeljima, školama. Centralni cilj nam je poboljšanje svakodnevnog života deteta i njegovo uklapanje u svakodnevnicu.

Predstavili smo Vam na kratko članove i koordinatora Interresorne komisije naše opštine. Podsećamo Vas da Vam ova komisija za Vaše potrebe stoji na raspolaganju na adresi Bulevar oslobođenja br. 39 u Grockoj.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka