Intervju sa arhitektom Markom Marinkovićem povodom njegove posete Vrčinu i nameri da ulaže u turizam na našoj opštini

0

Marko Marinković, koji živi u Londonu, a čiji je otac rodom iz Vrčina, posetio je naselje Vrčin i opštinu Grocka. Imali smo prilike da razgovaramo sa njim, o tome kakav utisak na njega ostavlja opština Grocka , kakve impresije nosi sa ovog putovanja i da li će nas ponovo posetiti.

Marko je rođen 1983. godine  u Južno Afričkoj Republici tačnije u Johanesburgu. Majka mu je poreklom holađanka, a otac mu je rodom iz Vrčina , tako da u Srbiji ima dosta rođaka.

Po  struci je  arhitekta, a trenutno   živi i radi u Londonu u svojoj struci i spreman je da doprinese razvoju turizma na našoj opštini.  U Srbiju dolazi jednom godišnje, kako bi posetio rođake i uživao, kako i sam kaže, u prirodnim lepotama naše zemlje.

Posle godinu dana, ponovo ste posetili našu opštinu. Da li se od tada nešto promenilo, imate li utisak da je nešto drugačije?

-Drago mi je  što sam u prilici da iskažem svoje impresije i  slobodno mogu reći da moj Vrčin izgleda mnogo bolje nego pre. Mnogo je urađeno po pitanju putne infrastrukture, ulaže se u obrazovne ustanove,radi se ne samo u Vrčinu, nego i u drugim naseljma na teritoriji opštine Grocka, koje sam imao prilike da posetim. Verujem iz onoga što sam video,tačnije  uveren sam da je Vrčin buduća velika industrijska zona,zbog svog geografskog položaja i plodne zemlje koju ima.

Konačno se  nešto posle dugo, dugo godina dešava na bolje i dosta sporednih ulica je uređeno,a  Grocka je prelepa.  Puna  je cveća,jednostavno blista, prosto se oseća proleće u vazduhu.

 

Imali ste priliku da upoznate predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, recite nam nešto o tom susretu i vašim utiscima?

-Posebna mi je čast što sam bio u prilici da upoznam predsednika opštine Grocka gospodina Dragoljuba Simonovića, koji je inicijator svih inovacija koje sam video i vidi se da je čovek za velika dela.

Kada je pravi čovek na pravom mestu, onda su rezultati uvek pozitivni,a  uverio sam se  da je čoveku stalo do svog naroda, jer da je drugačije ne bih imao ovu priliku da iskažem svoje mišljenje, na šta sam predsedniku veoma zahvalan.

 

Imate li nameru da ponovo posetite opštinu  Grocku ili da na neki način doprinesete njenom razvoju?

-Naravno, već za nekoliko dana planiram da  da investiram u turizam,  jer sam siguran da je sada pravo vreme,  a ja imam ovde  kuću i imanje koje mi je otac ostavio. Ponosan sam što sam Srbin i biće mi čast da na bilo koji način doprinesem razvoju svoje zemlje.  Moram još da dodam što je rekla Zambezi za Afriku to je Grocka za ovaj deo Srbije ,a Beograd što bi rekao moj brat ima dušu i  poseban je.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka