HOR OMŠ „NEVENA POPOVIĆ“ JE NAJBOLjI HOR OVOGODIŠNjEG REGIONALNOG FESTIVALA HOROVA DECE I OMLADINE

0

U četvrtak, 18. maja 2023. godine, hor Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ nastupio je na 12. Festivalu horova dece i omladine – „FEDEHO“.

Naših 36 učenika vešto je kroz kompozicije vodila i dirigovala im nastavnica Bojana Đukić, uz klavirsku pratnju nastavnika Miloša Spasića. Stručni žiri i prisutna publika imali su priliku da čuju sledeće 4 kompozicije: Obaveznu-festivalsku kompoziciju „Čudna šuma“ od dr Kristine Parezanović, narodnu pesmu ,,Lihnida kajče veslaše“ u aranžmanu Ilije Rajkovića, duhovnu pesmu ,,Dostojno jest“ od P. K. Dineva i popularnu kompoziciju ,,Wisper’’ od Grega Gilpina.

Da je naš hor ostao veoma zapažen govori nam i ocena stručnog žirija u sastavu. Dr Miloje Nikolić, redovni profesor u penziji Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Dr Kristina Parezanović, docent Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu i Akademije umetnosti u Novom Sadu, i Mihajlo Šljivić, solo pevač.

Naši učenici i nastavnica Bojana su se okitili sa 3 nagrade. Krenućemo redom…. Hor OMŠ „Nevena Popović“ dobio je PRVU NAGRADU ZA NAJBOLjE IZVEDENU POPULARNU KOMPOZICIJU, zatim i DRUGU NAGRADU ZA NAJBOLjE IZVEDENU FOLKLORNU KOMPOZICIJU, a ono što je vrhunac uspeha našeg hora je svakako činjenica da je NAŠ HOR PROGLAŠEN ZA NAJBOLjI HOR FESTIVALA!!! – po drugi put!

A najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, predstavlja Srbiju na jednom od koncerata Međunarodne manifestacije dece Evrope “Radost Evrope”‘.

Pored bezbroj čestitki i lepih želja dugujemo veliku zahvalnost nastavnici Bojani Đukić, koja je svojim trudom, zalaganjem i upornošću, uspela da zajedno sa našim učenicima odlično pripremi i uvežba do savršenstva sve numera za ovaj značajni festival. Učenici koji su predstavljali našu školu su: Dunja Jarić, Helena Isić, Danica  Generalović, Višnja Dimitrijević, Sofija Mitrić, Margita Budimlija, Staša Budimlija, Natalija Mihajlović, Dunja Đorđević, Anđela Petrović, Lana Vasić, Irena Nikolić, Tijana Stanković, Sofija Mus, Đorđe Pantelić, Helena Đuričić,  Anđela Janković, Majda Pejagić, Sofija Ostojić, Milica Brenjo, Jovana Cvetković, Jarić Lenka, Lenka Pešić, Jana Lazarević, Đorđe Nikolić, Emilija Đorđević, Jovana Crnogorac, Iva Ljubisavljević, Marija Prvanović, Sofija Jović, Maša Nebrigić, Maša Mihajlović, Lara Ćurčić, Katarina Joksimović, Marija Jarić i Dušan Trifunović. Na svemu navedenom smo ponosni i mnogo srećni. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati još mnogo povoda za radost i slavlje. Snimak našeg nastupa možete poslušati na: https://www.youtube.com/watch?v=FlxIKuvppPg

Cilj Regionalnog festivala dece i omladine Srbije je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao dela našeg kulturnog nasleđa. Priliku da učestvuju na festivalu imaju svi dečiji horovi iz Srbije.

Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama.

Share.

Leave A Reply

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka