GROART FEST 2016

0

GroArt Fest je osmišljen kao platforma za povezivanje umetnosti i prakse, koja deci osnovnoškolskog uzrasta pruža priliku da pristupe umetnosti na jedan potpuno nov način. Osnovni cilj i ideja ovog festivala je da deci iz osnovnih škola sa teritorije opštine Grocka približi književnost, muzičku i likovnu umetnost, ali i da ih interdisciplinarno poveže putem multimedijalnih sredstava, na način koji će deci omogućiti da ih koriste u raznim segmentima obrazovanja.

Festival je zamišljen kao deo redovnog programa‚‚Dečije nedelje“, manifestacije koja se organizuje širom Srbije, u svim opštinama i gradovima, tokom prve nedelje oktobra meseca i u kojoj učestvuju učenici osnovnih škola na teritoriji cele države Srbije.
.
Festival će trajati četiri dana, od 5.10. do 8.10.2016., i biće zasnovan na trodnevnim radionicama, koje će pružiti mogućnost svim učenicima sa opštine Grocka da učestvuju u predviđenim aktivnostima, bez obzira na predznanja iz datih oblasti. Takođe, deca će moći novostečena znanja praktično da prikažu u toku poslednjeg, četvrtog, revijalnog dana festivala. Polaznicima se pruža prilika da sarađuju sa edukatorima čije znanje, iskustvo i dugogodišnja praksa obezbeđuju savremen, inovativan i drugačiji pristup vaspitno-obrazovnom radu. U toku poslednjeg dana festivala polaznici radionica će stečena znanja predstaviti kroz diskusiju, koncerte, izložbu i zbornik radova dečijeg umetničkog stvaralaštva. Sve radionice su osmišljene tako da povezuju znanja iz različitih oblasti putem interdisciplinarnog pristupa književnosti i umetnosti, a takođe i upotrebom modernih tehnoloških sredstava.

Tema ovogodišnjeg festivala je ‚‚Dunav‚‚ tako da će aktivnosti u okviru radionica festivala biti prilagođene toj osnovnoj ideji i temi festivala.

Organizatori i realizatori festivala su:
Prijatelji dece opštine Grocka, neprofitno udruženje opštine Grocka u sardanji sa udruženjem Srbija Global Art Team. Srbija Global Art Tim je neprofitno udruženje osnovano na teritorirji Opštine Grocka, koje se bavi promocijom kulture, umetnosti, nauke, edukacije, ekologije i sporta za decu, omladinu i odrasle. Osnivači udruženja, zajedno sa Milom Đačić, etnomuzikologom, koja je ujedno i predsednik udruženja su i realizatori GroArt Festa i edukatori u radionicama. Svi realizatori su i nastavnici u školama, čije iskustvo i dugogodišnja praksa rada u različitim segmentima obrazovanja (saradnja sa državinim i privatnim predškolskim ustanovama, rad u državnim i privatnim školama u Beogradu, saradnja sa nevladinim organizacijama u kulturi) omogućava jedan novi nivo i drugačiji pristup obrazovanju.

Sve potrebne informacije možete naći na sajtu našeg udruženja ili stranici:

http://serbiaglobalarttea.wixsite.com/sgart
https://www.facebook.com/SerbiaGlobalArtTeam
Sve informacije o Groart Festu možete pronaći na sledećim linkovima:

http://groartfest.wixsite.com/graf
https://www.facebook.com/groartfest/

Pokrovitelji festivala su gradska opština Grocka i Kancelarija za mlade opštine Grocka.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka