Festival „Ring the alarm“ u Vinči

0

Regionalni festival urbane i DIY kulture „Ring the alarm“, održaće se u Vinči, 1. i 2. jula. Ring the alarm će tokom dva dana na magičnoj lokaciji na desnoj obali reke Dunav, u neposrednoj blizini čuvenog arheološkog lokaliteta Belo brdo, okupiti čak 18 domaćih i inostranih izvođača.

Događaj organizuje omladinska organizacija „Udruženje nezavisnih umetnika“ iz Vinče, uz podršku gradske opštine Grocka, Apatinske pivare, Kancelarije za mlade Grocka, kao i organizacije civilnog društva Mladi za Kaluđericu.

Oživljavanje urbane kulturne scene u beogradskom predgrađu, umrežavanje domaćih i inostranih autora, kao i promocija turističkih potencijala Beograda i gradske opštine Grocka, samo su neki od ciljeva festivala „Ring the alarm“ .
Smeštanjem festivala u Vinču umesto u centar grada, organizacija nastoji da podstakne dalju decentralizaciju kulture, kao i aktiviranje novih festivala i prostora kulture na gradskoj periferiji.

Prvog dana festivala nastupiće Nemanja Kojić, poznatiji kao Hornsman Coyote , trombonista i pevač kultnog Eyesburn-a, jedan od najistaknutijih regionalnih rege autora..

Drugog dana festivala nastupiće i Euphorics (Untah Selecta)jedan od najznačajnijih domaćih liquid drum n bass producenata i didžejeva. Euphorics je do sada objavio veliki broj zapaženih izdanja, od kojih su mnoga zabeležila značajan uspeh na brojnim domaćim i inostranim top listama.

Među najavljenim izvođačima su i dancehall sastav Bush Mad Squad (Engleska/Srbija), drum n bass producent DJ Bratski (Crna Gora), Zguubi Dan (Crna Gora), Natty Ned (Rumunija), Edge MC, Sedam, Bahata, Crossroad25, Ital Vision, Gigatron selecta, Natty Riddim, Baza, Kalufornija, Fortisimo, Force Records i Still Underground.

Posetioci će pored muzičkog programa koji de trajati od 18 časova do 3 sata posle ponoći, imati priliku i da pogledaju izložbe rukotvorina domaćih autora, dok će za decu biti organizovane dnevne kreativne radionice, u periodu od 14 do16 časova.

Broj karata za festival je ograničen, a do 25. juna moguće ih je rezervisati putem internet stranice omladinske organizacije „Udruženje nezavisnih umetnika“ -UNU, po promotivnoj ceni od 400 dinara za oba dana festivala. Na ulazu će se dvodnevne karte prodavati po ceni od 600 dinara, dok će za pojedinačne dane cena karte iznositi 300 dinara.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka