EMISIJA „ZNANjE IMANjE“ O SISTEMU ZA NAVODNjAVANjE

0

Ekipa popularne tv emisije „Znanje imanje“ RTS boravila je u Grockoj, gde je u Pudarcima snimila deo sistema za navodnjavanje, o čemu je govorio Duško Živančević, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu. On je najavio puštanje u rad ovog, za poljoprivrednike ovog kraja, dragocenog sistema, kojim će ubuduće biti otklonjene posledice suše.
– Za sad je osposobljena za rad linija sistema koja je na potesu atarskog puta između Pudaraca i Grocke, a u narednom periodu biće obavljene tehničke probe i biće pozvani poljoprivrednici čije se poljoprivredne parcele nalaze u blizini sistema za navodnjavanje, da bi se upoznali sa neophodnim uslovima za priključak na sistem, čija je svrha optimalno navodnjavanje zasada voća, rekao je Živančević u izjavi za RTS.


Novinarka emisije „Znanje imanje“ Jelena Vukobrat razgovarala je i sa dvojicom domaćina o ovom strateški važnom sistemu za navodnjavanje – televizijski gledaoci čuće šta o ovoj temi misle Dobrica Kuzmanović iz Pudaraca, proizvođač maline i Ivica Dušić iz Umčara, prozvođač brekve i kajsije.
Emisija „Znanje imanje“ na programu RTS 1 biće emitovana u nedelju, 10. septembra u 11.00.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka