ЕМИСИЈА „ЗНАЊЕ ИМАЊЕ“ О СИСТЕМУ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ

0

Екипа популарне тв емисије „Знање имање“ РТС боравила је у Гроцкој, где је у Пударцима снимила део система за наводњавање, о чему је говорио Душко Живанчевић, помоћник председника општине за пољопривреду. Он је најавио пуштање у рад овог, за пољопривреднике овог краја, драгоценог система, којим ће убудуће бити отклоњене последице суше.
– За сад је оспособљена за рад линија система која је на потесу атарског пута између Пудараца и Гроцке, а у наредном периоду биће обављене техничке пробе и биће позвани пољопривредници чије се пољопривредне парцеле налазе у близини система за наводњавање, да би се упознали са неопходним условима за прикључак на систем, чија је сврха оптимално наводњавање засада воћа, рекао је Живанчевић у изјави за РТС.


Новинарка емисије „Знање имање“ Јелена Вукобрат разговарала је и са двојицом домаћина о овом стратешки важном систему за наводњавање – телевизијски гледаоци чуће шта о овој теми мисле Добрица Кузмановић из Пудараца, произвођач малине и Ивица Душић из Умчара, прозвођач брекве и кајсије.
Емисија „Знање имање“ на програму РТС 1 биће емитована у недељу, 10. септембра у 11.00.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка