Ekipa emisije Treće doba u poseti Umčarima

0

Ekipa emisije Treće doba koja se prikazuje na RTS-u obišla je Klub penzionera u Umčarima i tom prilikom popričala sa predsednikom gradske opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem o tome koliko se pažnje posvećuje penzionerima.

Udruženje penzionera Umčari osnovano je početkom prošle godine i do sada broji preko 400 članova. Kroz brojne aktivnosti rešili su da starijima obezbede uslove za bolji i kvalitetniji život.

„U saradnji sa rukovodstvom penzionera opštine Grocka napravili smo plan koji treba da realizujemo u narednom periodu. Rekonstruisali smo zgradu Doma kulture u Umčarima za potrebe naših penzionera. Predsednik Simonović obećao je da će i deo ispred kluba do proleća biti rekonstruisan i pokriven kako bi se stavio na raspolaganje našim penzionerima da bi mogli da uživaju u svom slobodnom vremenu, a u skladu sa svojim potrebama jer je teško vreme, a oni su zaslužili da im se vrati ono što su uložili u Srbiju.“ istakao je predsednik Simonović.

Sem toga našim penzionerima stavili smo na raspolaganje jednu veću investiciju od strane budžeta opštine Grocka kako bi mogli da obilaze sve lepote Srbije potpuno besplatno. Usput smo im obezbedili i besplatan obrok na obim putovanjima.

Predsednik Simonović je napomenuo da je takođe važno, da smo u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije započeli podelu seniorskih kartica koje daju velike popuste i predstavljaju veliku uštedu kućnog budžeta našim penzionerima. Planirano je da se podeli oko 8 000 kartica jer je veliko interesovanje naših penzionera da uđu u ovu našu priču. Mi smo kao opština pregovarali i sa rukovodstvom javnih preduzeća na nivou lokalne samouprave kako bi im obezbedili određene popuste po pitanju odnošenja smeća, troškove vode i ostalo kako bi i tu mogli da ostvare određene beneficije.

Prilog o Umčarima u emisiji Treće doba na RTS-u

Više na: http://www.grocka.rs/ekipa-emisije-trece-doba-u-poseti-umcarima/

Publié par Gročanski Glasnik sur mardi 28 novembre 2017

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka