Едукативна представа „Мотори“ у Средњој школи у Гроцкој

0

Локална самоуправа опшрине Гроцка је данас у Средњој школи у Гроцкој реализовала пројекат едукације омладине у циљу повећања безбедности у саобраћају Секретаријата за саобраћај градске управе града Београда .

Пројекат под називом „Возачи, имајте на уму, никад нисте сами на друму“ је усмерена на едукацију возача друмских возила са циљем повећања безбедности мотоциклиста. Едукација средњошколаца је реализована путем игране представе „Мотори“ режисера Патрика Лазића која је играна у спортској сали средње школе.

Представа „Мотори“ је базирана на причи о двојици тинејџера, Алекси и Вукашину који беже од куће да би почели „највећу авантуру својих живота“. Њих двојица су сасвим неспојива комбинација, а такве су и идеје које им падају на памет док сами лутају улицама непознатог града. Једна од незаборавних лудорија коју осмисле у себи садржи – најбољи мотор на свету. А шта би друго дечаци урадили са мотором, него га провозали? Међутим, дечаци који не умеју да возе мотор, а притом се залепе за гас обично изазову – тешку саобраћајну незгоду. Познато?

Ово је прича о новинским чланцима које свакодневно читамо, прича о стално растућем броју настрадалих у саобраћају. Прича о личној одговорности, али пре свега о одрастању које пред младу особу доноси бројне изазове којима је тешко одолети. Онај који је осмислио крилатицу како је ђачко доба најлепше и најбезбедније, никада није сусрео Алексу и Вукашина, двојицу несрећних младића, који уз своје деструктивне фамилије не могу постати ништа друго него – деструктивни младићи опасни по себе и околину.

У представи је само један мотор, али се представа намерно назива „Мотори“ јер ова прича није партикуларна, нити је судбина која је непоновљива. Ова се прича може поновити још вечерас када изађете из, рецимо позоришта. Може се десити и нама и Вама.

 

У представи глуме Драган Секулић (Алекса/инспектор Радулов) и Милан Зарић (Вукашин/инспектор Миленковић). Драматург представе је Дуња Матић, сценограф Анђела Мандић, костимографија Мина Пурешић, ауторска музика Марко Јовановић, саветница за сценски покрет Андреа Готовина, дизајн плаката Дијана Зрнић, док су за продукцију и организацију  задужене Мирјана Жарковић и Даница Милосављевић.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка