Dvanaesta humanitarna akcija GO Grocka

0

Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović sa Pukovnikom Rajkom Baltićem  obišao je tročlano domaćinstvo bivšeg pripadnika vojne policije sa službom na Kosmetu, Dejana Markovića u Vrčinu.

„ Moj otac, Dejan nekadašnji je profesionalni vojnik  55. bataljona sa Topčidera. Život su mu spasili  Bog i komadant vojne policije,  major Rajko Baltić o kome mi često priča, o njegovoj hrabrosti  i  odanosti. Čak u nekoliko navrata želeo sam da budem kao on.  Moj otac  je bolestan, boluje  od  neizlečive bolesti, ali je uvek nasmejan. I ne traži krivca za  njegovu bolest već kaže da oni nisu ratovali tamo samo da bi se danas pričalo o tome, već su branili našu zemlju. Da se ničija priča ne zaboravi. On isto tako kaže i  da njegova priča nije veća od nečije druge, ali da svačija priča treba da se čuje. Baka je stara, slaba i nemoćna. Pomaže onoliko koliko može da pomogne sa njenim starim, izmorenim i namučenim rukama. Sve što je danas potrebno uraditi i pomoći  svelo se sve na moja leđa. Ali ne žalim zbog toga. Molim se Bogu da samo mom ocu bude bolje.“ – ispričao je Dejanov sin, Luka

„Teško je odlučiti se za najlepši dan života, ali ipak mislim da će mi sutra današnji dan biti nešto najlepše što se desilo meni i mojoj porodici.
Želim da se zahvalim najpre predsedniku naše opštine, Dragoljubu Simonoviću i njegovim saradnicima, meštanima, svim ljudima koji će nam pomoći da se sazida nova kuća. Naravno posebno želim da se zahvalim majoru Rajku Baltiću, jer da nije bilo njega danas ne bi bilo mog oca, a ni mene ovde.“

Gradska opština Grocka, sa donatorima pomoći će ovoj porodici i to će biti dvanaesta humanitarna akcija. Kako navodi predsednik GO Grocka, kuća u kojoj ova porodica živi je prestara i previše oronula  za bilo kakvu rekonstrukciju, te će se pomoći pri izgradnji nove kuće.

„Svi zainteresovani koji žele mogu da se priključe akciji i pomognu. Nije stvar u količini novca, nego u količini dobrote. Čovek je veliki obnoliko koliko daje.“ – rekao je ovom prilikom predsednik Simonović.

Otvoren je žiro račun u Raiffeisen banci: 265-0000005268524-03 za pomoć Dejanu Markoviću, na kom svi ljudi dobrog srca, koji žele da pomognu u vidu novčanih sredstava, mogu da izvrše svoju uplatu.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka