Дванаеста хуманитарна акција ГО Гроцка

0

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са Пуковником Рајком Балтићем  обишао је трочлано домаћинство бившег припадника војне полиције са службом на Космету, Дејана Марковића у Врчину.

„ Moj oтац, Дејан некадашњи је професионални војник  55. батаљона са Топчидера. Живот су му спасили  Бог и комадант војне полиције,  мајор Рајко Балтић о коме ми често прича, о његовој храбрости  и  оданости. Чак у неколико наврата желео сам да будем као он.  Мој отац  је болестан, болује  од  неизлечиве болести, али је увек насмејан. И не тражи кривца за  његову болест већ каже да они нису ратовали тамо само да би се данас причало о томе, већ су бранили нашу земљу. Да се ничија прича не заборави. Он исто тако каже и  да његова прича није већа од нечије друге, али да свачија прича треба да се чује. Бака је стара, слаба и немоћна. Помаже онолико колико може да помогне са њеним старим, измореним и намученим рукама. Све што је данас потребно урадити и помоћи  свело се све на моја леђа. Али не жалим због тога. Молим се Богу да само мом оцу буде боље.“ – испричао је Дејанов син, Лука

„Тешко је одлучити се за најлепши дан живота, али ипак мислим да ће ми сутра данашњи дан бити нешто најлепше што се десило мени и мојој породици.
Желим да се захвалим најпре председнику наше општине, Драгољубу Симоновићу и његовим сарадницима, мештанима, свим људима који ће нам помоћи да се сазида нова кућа. Наравно посебно желим да се захвалим мајору Рајку Балтићу, јер да није било њега данас не би било мог оца, а ни мене овде.“

Градска општина Гроцка, са донаторима помоћи ће овој породици и то ће бити дванаеста хуманитарна акција. Како наводи председник ГО Гроцка, кућа у којој ова породица живи је престара и превише оронула  за било какву реконструкцију, те ће се помоћи при изградњи нове куће.

„Сви заинтересовани који желе могу да се прикључе акцији и помогну. Није ствар у количини новца, него у количини доброте. Човек је велики обнолико колико даје.“ – рекао је овом приликом председник Симоновић.

Отворен је жиро рачун у Raiffeisen банци: 265-0000005268524-03 за помоћ Дејану Марковићу, на ком сви људи доброг срца, који желе да помогну у виду новчаних средстава, могу да изврше своју уплату.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка