Донаторска вечера за изградњу капеле цркве Пренос моштију Светог оца Николаја

0

Вечерас је у сали за парастосе у Врчину одржана свечана донаторска вечера за прикуљпање средстава за завршетак изградње капеле цркве Пренос моштију Светог оца Николаја.

Позиву на вечеру се одазвао велики број грађана и привредника како из Врчина, тако и других места наше општине. Старешине врчинске цркве Димитрије Вељковић и Немања Мудрић дочекивали су срдачно госте. Пре саме вечере, старешина Димитрије се захвалио гостима на великом одзиву, напоменувши да су сви досадашњи грађевински радови финансирани из буџета Црквене општине Врчин, односно донацијама верника и да све што је изграђено тим новцем по Уставу Српске православне цркве примапада свим верницима. Упознао је присутне и са донацијом породице Крантић која је обезбедила, односно донирала земљиште за капелу, као и донација пројекта архитекте Апостоловића.

Присутнима се затим обратио и председник општине, Драгољуб Симоновић који је истакао снагу и резултате заједништва. Најавио је да ће општина учинити све да се стара сеоска гробља преузму на управљање и уреде како доликује, а између осталих овогодишњих најављених пројеката за Врчин, издвојио је и реконструкцију путне мреже око гробља која ће уследити одмах након завршетка реконструкције пруге кроз Врчин.

Најавио је да ће капела за коју су прикупљена средства бити завршена до Петровдана.

На овој донаторској вечери прикљупљена су укупна средства у износу од преко 24 000 евра.


Фотографије са овог догађаја можете погледати ОВДЕ.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка