Donatorska večera u manastiru Rajinovac

0

U manastiru Rajinovac sinoć je održano donatorsko veče za pomoć sanaciji konstrukcije manastira  čija je stabilnost ozbiljno ugrožena klizištem, sa početkom u 16:30 časova.

Večeranju službu u manastiru Rajinovac služio je njegova svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Nakon toga u porti manastira organizovana je večera. Zvanice, njegova svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej, predstavnici srpske političke scene, kulturnog i umetničkog života, rukovodstvo Gradske opštine Grocka i ugledni privrednici  imali su prilike da pogledaju video-zapis o manastiru,onakvom  kakav je trenutno.

O istoriji manastira Rajinovac , njegovom duhovnom, istorijskom i kulturom značaju   govorili su duhovnik manastira Rajinovac Arhimandrit Stefan Šarić,   glumica Ana Maljević i glumac Miroljub Trošić – Đoda.

Večera je završena govorom Patrijarha gospodina Irineja, koji je rekao  da su Srbi narod koji treba da se ponosi svojom istorijom i da neguje svoju tradiciju. On se zahvalio svim prisutnim gostima na donaciji i istakao da se narod sve češće treba okupljati oko srpskih svetinja.

Donatorska večera, koja je okupila više od 150 zvanica, prestavlja dokaz da se zajedničkom snagom i voljom ljudi  može učiniti mnogo i da je ovo snažan početak obnove manastira Rajinovac.

Galeriju slika možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka