Dodela priznanja najuspešnijim davaocima krvi

0

U petak je u Starom dvoru upriličen prijem za dobrovoljne davaoce krvi koji organizuje grad Beograd i Institut za transfuziju krvi Srbije. Prijemu su prisustvovale zamenica predsednika Gradske opštine Grocka Živadinka Avramović i direktorka Centra za kulturu Grocka Zorica Atić.

Institut za transfuziju krvi Srbije je tokom ove godine prikupio više od 77.000 jedinica krvi, što je za 10.000 jedinica više nego prošle godine. Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović pozdravio je sve prisutne i ovim povodom je istakao da je 2018. godina bila rekordna godina i da se svake naredne godine prikupi sve više jedinica krvi. Posticanje mladih da učestvuju u konkursu „Krv život znači” je zasigurno jedan načina da se postigne jedan ovakav uspeh, istakao je Mladenović. Direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Gradimir Bogdanović ukazao je na značaj davanja krvi i naglasio da ovogodišnji rezultati daju nadu da će i sledeća godina biti rekordna.

Tradicionalni prijem bio je prilika i za uručenje zahvalnica najistaknutijim  institucijama, pa je tako priznanje za poseban doprinos razvijanju kulture davanja krvi dobilo Ministarstvo zdravlja, a za partnerski rad Crveni krst Srbije. Među nagrađenima bile su medijske kuće, kompanije, gradovi, opštine, škole i dr.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka