Додела признања најуспешнијим даваоцима крви

0

У петак је у Старом двору уприличен пријем за добровољне даваоце крви који организује град Београд и Институт за трансфузију крви Србије. Пријему су присуствовале заменица председника Градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић.

Институт за трансфузију крви Србије је током ове године прикупио више од 77.000 јединица крви, што је за 10.000 јединица више него прошле године. Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић поздравио је све присутне и овим поводом је истакао да је 2018. година била рекордна година и да се сваке наредне године прикупи све више јединица крви. Постицање младих да учествују у конкурсу „Крв живот значи” је засигурно један начина да се постигне један овакав успех, истакао је Младеновић. Директор Института за трансфузију крви Србије др Градимир Богдановић указао је на значај давања крви и нагласио да овогодишњи резултати дају наду да ће и следећа година бити рекордна.

Традиционални пријем био је прилика и за уручење захвалница најистакнутијим  институцијама, па је тако признање за посебан допринос развијању културе давања крви добило Министарство здравља, а за партнерски рад Црвени крст Србије. Међу награђенима биле су медијске куће, компаније, градови, општине, школе и др.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка