Dodela nagrada grada Beograda za 2018. godinu u Starom dvoru

0

– Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević uručili su 18. aprila u 12 časova u Starom dvoru nagrade grada Beograda laureatima za 2018. godinu.

Događaju su prisustvovali i zamenik gradonačelnika i predstavnici Gradske uprave kao i brojne zvanice, među kojima su bile predsednica Gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, i direktorka Centra za kulturu Grocka Zorica Atić. 

Manifestacija „Dani Beograda” u okviru koje se dodeljuju nagrade organizuje se ove godine 17. put, a podseća nas na važne datume iz istorije našeg grada. Gradonačelnik Radojičić je izrazio veliko zadovoljstvo što ima priliku da se obrati povodom dodele nagrada grada Beograda, naglasivši da je pre nešto više od 150 godina, knez Mihailo Obrenović na Kalemegdanu dobio ključeve grada, čime je okončano ropstvo pod Turcima dugo 300 godina. Beograd je danas moderan i slobodarski grad. Prema njegovim rečima, ono što razlikuje Beograd od drugih velikih gradova i prestonica su ljudi – Beograđani, koji susrdačni, neposredni, nesebični, kreativni, vredni, posvećeni… Beograd se time ponosi i zna to da ceni.

Nagrade su dodeljene u 12 oblasti, odnosno 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade „Svetislav Stojanović”. Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda bila je sačinjena od najeminetnijih stručnjaka.  

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka