Dobar glas daleko se čuje

0

Kako i sam naslov kaže da se dobar glas daleko čuje, pokazale su i devojke sa naše opštine: Tamara Kovačević, Anja Mihajlović i Ana Đokić. One su učestvovale na šestom međunarodnom festivalu ,,Izvorske kapi“ – Aranđelovac – Topola 2017. godine u izvornom pevanju.

Tamara Kovačević je studentkinja etnomuzikologije na fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i član pevačkog studija Rts-a pod rukovodstvom Merime Njegomir. Sveukupna je pobednica i dobitnik laureata na festivalu Izvorske kapi u Aranđelovcu u oblasti izvornog narodnog pevanja.

Anja Mihajlović je član pevačke i folklorne grupe Kud-a ,,Srbija 011″ i stipendista škole pevanja kod Bojane Nikolić. Učenica je 6. razreda Osnovne škole ,,Ilija Garašanin“ iz Zaklopače. U kategoriji od 11-14 godina osvojila je drugo mesto. S ponosom mozemo reci da nas Anja i ove godine drugi put za redom predstavlja na Trećem festivalu ,,Glas Anđela“, 01.07.2017 godine u Bajmoku. Kao i na internacionalnom festivalu u Rumuniji – Jasi 24.07.2017.

Ana Đokić je učenica 6. razreda Osnovne škole ,,Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice. Član je folklorno – pevačke grupe Kud-a ,,Srbija 011″. Interpretacijom ,,Čije je ono devojče“, osvojila je treće mesto.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka