Direktor OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu i predsednica Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda potpisivanjem Protokola ozvaničili dogovor o saradnji

0

Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Vrčinu u petak 12. decembra 2014. godine posetila je Natalija Kocev, predsednica Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Ovom prilikom direktor škole Dobrica Sinđelić potpisao je Protokol o saradnji. Srpski narod i država, kroz čitavu svoju istoriju, gajili su tradicionalno dobre odnose sa ruskim narodom i državom. Veze naših naroda uspostavljene su na verskom, kulturnom i političkom planu. Veoma smo počastvovani ovom posetom i drago nam je što imamo priliku da učestvujemo u jačanju i produbljivanju prijateljskih odnosa pravoslavnih naroda.

U narednom periodu preduzimaće se niz različitih aktivnosti saradnje sa ciljem jačanja veza među pravoslavnim narodima, vaspitanja mlađih generacija u duhu pravoslavlja, negovanja i razvijanja kulture i običaja srpskog i drugih pravoslavnih naroda, razvijanja i produbljivanja duhovnosti savremenog nastavnika i učenika.

Kako bi uspostavljena saradnja napredovala, produbljivalase i razvijala, delatnosti saradnje biće usaglašene u međusobnim kontaktima koji će prethoditi realizaciji svake aktivnosti.

Marija Starčević, prof.srpskog jezika.

DSC_0069 DSC_0130 (1) DSC_0153 DSC_0163

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka