Destilerija Quburich Qualit – skrivena turistička tačka opštine

0

Destilerija Quburich Qualit rakijskog brenda „Bojkovčanka“ predstavlja jednu od , u domaćim krugovima slabo poznatih turističkih tačaka naše opštine. Locirana je u Vrčinu, neposrednoj bizini Kragujevačkog  puta, sa leve strane, neposredno pre skretanja za centar Vrčina.

Međutim, ona predstavlja važnu tačku u međunarodnom turizmu, budući da je njen obilazak uvršen u turističke ture stranih turističkih agencija koje vode turističke ture rečnim kruzerima Dunavom. Obilazak ove destilerije predstavlja sastavni deo obilaska Avalskog tornja.

Destilerija proizvodi brendirane rakije od šljive i dunje vrhunskog kvaliteta koja je uglavnom izvozi. U samom kompleksu destilerije se nalazi i sala za degustaciju sa 50 mesta za sedenje izuzetno prijatnog enterijera, kao i muzej rakije u kome se između ostalog, nalaze i najveća rakijska flaša od duvanog stakla u svetu, najveća truba, kao i najveća šajkača, rekorderi Ginisove knjige rekorda. Jedan od eksponata je i kazan za pravljenje rakije iz 18. veka.

Radove na asflatiranju prilazne ulice, kao i sam Muzej rakije obišli su predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović i član Opštinskog veća, Zoran Kojić koji su kao gosti porodice , razgovarali o mogućnostima saradnje i uzajamne podrške.

Atmosferu iz Muzeja rakije možete pogledati OVDE.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka