Дечији дан у оквиру „51. Грочанских свечаности“

0

У уторак 30.07.2018. године Градска општина Гроцка у сарадњи са предшколским установе „Лане“, организовала је Дечији дан на платоу испред зграде Скупштине општине Гроцка.

Свечаним дефилем, у коме су учествовали чланови већа ГО Гроцка као и заменица председника Живадинка Аврамовић, деца предшколских установа са простора општине Гроцка и њихове васпитачице прошетали су улицом Хајдук Вељка од вртића „Лане“ у Гроцкој до Грочанске чаршије. У просторијама општине Гроцка дочекао их је председник општине Драгољуб Симоновић који се поздравио са малишанима. Дан посвећен најмлађим становницима Гроцке био је испуњен дечијом грајом, игром и песмом. Грочанска чаршија је била препуна шарених балона а то шаренило употпуњено је малишанима који су носили традиционалну Српску ношћу и костиме.

На самом почетку програма деца из вртића „Лане“из Гроцке и вртића „Весељко“ из Калуђерице представила су анимацијом под називом „Природа се буди“, они су извели „Химну природи“ и „Шумски бал“. Затим су се представили деца из вртића „Звездица“ Лештане и вртића „Лане“ из Винче са анимацијом под називом „Ја сам део природе“. Инспирисани променљивим временом који прати сваке године манифестацију Грочанске свечаности, васпитачице вртића „Звездица“ Лештане и „Лане“ из Врчина са својом децом извели су анимацију „Кишни дан“. Деца из вртића Калуђерице су извела „Луди летљи плес“ на сцени, платоу ГО Гроцка ове 2018. године. „Модерним плесом“ све присутне обрадовали су малишани вртића из Врчина, Гроцке и Лештана. За крај са Сплетом игара из Србије поново су се представила  деца  вртића „Весељко“ из Калуђерице на одушевљење многобројне публике као и родитеља.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка