Članovi KUD-a „Stevan Štrbac“ na Međunarodnom festivalu u Turskoj

0

Članovi kulturno-umetničkog društva Stevan Štrbac sa svojim orkestrom su po drugi put bili učesnici Međunarodnog festivala u Turskoj.

U okrugu Balčova u gradu Izmiru održan je 11-ti po redu Međunarodni festival narodne igre u trajanju od 7 dana. Učešće pored predstavnika Srbije uzeli su još i KUD-ovi iz Kirgistana, Moldavije, Makedonije, Ruminije, Rusije, Slovenije, Ukrajine, Turske i Severnog Kipra.

Izmir dragulj Egejskog mora , treći po veličini grad u Turskoj, druga najveća luka ove Zemlje je jedan od najinteresantnijih gradova koji obiluje tradicijom. Zbog svoje veličine je podeljen u 30 okruga a u nekololiko njih se održavao pomenuti festival: Dikili, Karaburun, Inciralti, Seferhisar i Guzelčbahce. Koncertni nastupi su se izvodili u poznatim sportskim centrima, amfiteatrima i drugim prelepim lokacija grada Izmira.

Članovi KUD „Stevan Štrbac“ su se vratili prepuni utisaka sa ponekom suzom u očima jer je druženje na ovakvim festivalima jedno neprocenjivo iskustvo, u nadi da će već sledeće godine ponovo posetiti Izmir.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka