Чланови КУД-а „Стеван Штрбац“ на Међународном фестивалу у Турској

0

Чланови културно-уметничког друштва Стеван Штрбац са својим оркестром су по други пут били учесници Међународног фестивала у Турској.

У округу Балчова у граду Измиру одржан је 11-ти по реду Међународни фестивал народне игре у трајању од 7 дана. Учешће поред представника Србије узели су још и КУД-ови из Киргистана, Молдавије, Македоније, Руминије, Русије, Словеније, Украјине, Турске и Северног Кипра.

Измир драгуљ Егејског мора , трећи по величини град у Турској, друга највећа лука ове Земље је један од најинтересантнијих градова који обилује традицијом. Због своје величине је подељен у 30 округа а у некололико њих се одржавао поменути фестивал: Дикили, Карабурун, Инциралти, Сеферхисар и Гузелчбахце. Концертни наступи су се изводили у познатим спортским центрима, амфитеатрима и другим прелепим локација града Измира.

Чланови КУД „Стеван Штрбац“ су се вратили препуни утисака са понеком сузом у очима јер је дружење на оваквим фестивалима једно непроцењиво искуство, у нади да ће већ следеће године поново посетити Измир.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка