Uključivanje građana u javnost kreiranja budžeta Gradske opštine Grocka

5

I Vas uključujemo u javnost kreiranja budžeta Gradske opštine Grocka za 2021.godinu. Jedna od najvažnijih promena u našem radu je veća konsultacija građana u donošenju ključnih odluka.  Od 22.12.2020. pa sve do 26.12.2020. građani imaju mogućnost da ili odštampani formular koji se može preuzeti u holu opštine i u mesnim zajednicama i na taj način uzmu aktivno učešće u izboru prioritetnih projekata koji će biti finanisrani u narednoj godini.

Predsednik opštine Dragan Pantelić pozvao je sve sugrađane koje muče problemi iz nadležnosti lokalne samouprave, da predlože šta je to što žele da se uradi u naredonom periodu.

“Od izuzetne važnosti je da i na ovaj način uključujemo građane u proces kreiranja budžeta, što će i u budućnosti biti jedan od naših prioriteta. Za nas dragi sugrađani vi ste na prvom mestu i želimo da Vas uključimo u donošenje ključnih odluka.”

Svi Vaši predlozi biće razmatrani. Neki predlozi će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti, a oni predlozi za koje GO Grocka nije nadležna biće prosleđeni drugim institucijama. Predlozi građana koji su prihvaćeni biće objavljeni i oni će tačno znati koliko su uticali na kreiranje budžeta za 2021. godinu.

I ti se pitaš !

 

 

 

Share.

5 komentara

 1. Poštovani, vođeni Vašim projektom „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, stanari ulice Jovana Cvijića u Grockoj obraćaju Vam se molbom za uređenje korita reke Gročice. Godine 2014. i 2018. usled obilnih padavina pomenuta reka je izlivanjem iz korita, koje je godinama zapušteno i zagađeno otpadom koji je voda nanela, poplavila više domaćinstava i nanela ozbiljnu materijalnu štetu pojedinim stanarima ulice. Normalan protok vode velikom merom onemogućuje krivina rečice u obliku potkovice koja protok vode značajno usporava i u letnjim mesecima prouzrokuje veoma neprijatan miris u okolini, a u slučaju obilnijih padavina sama krivina navedenog korita postaje prirodna brana koja podiže nivo vode. Naš predlog je sledeći:
  1. Da se u ulici Jovana Cvijića u blizini kućnog broja 11 delimično promeni pravac kretanja rečnog korita, samim tim otklonili bi se problemi koje pomenuta krivina prouzrokuje. Vlasnici katastarskih parcela broj 2094/1 i 2094/2 saglasni su da korito promeni pravac kretanja, a po eventualnom odobrenju projekta navedena saglasnost biće overena kod javnog beležnika.

  2. Delimičnim ispravljanjem rečnog korita stvorio bi se prostor i mogućnost za izgradnju parkića za decu. U ulici Jovana Cvijića živi više od četrdeset porodica sa velikim brojem dece gde bi izgradnja parka ulepšala njihovo detinjstvo, budući da u blizini od dva i više kilometara ne postoji park.
  U nadi da ćete razumeti i uvažiti naš predlog, unapred zahvalni stanari ulice Jovana Cvijića u Grockoj.
  U prilogu poslate fotografije na imejl predsednik@grocka.org.rs i info.sluzba.grocka@gmail.com

 2. Milovan Parezanović on

  Poštovani, našem naselju Kaluđerica i nama koji tu živimo je od životnog značaja rešavanje kanalizacije i nadam se izgradnje šetališta, gde je sada feklani potok. Nedopustivo je više ovako živeti u 21. veku i ovakvi uslovi života nisu dostojni čoveka. Unapred zahvalan, Milovan Parezanović

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka