Амбасадор Русије Александар Чепурин у посети општини Гроцка

0

Амбасадор Руске Федерације у Србији његова екселенција, Чепурин Александар Васиљевич, у друштву председника привредне коморе Руске федерације, данас је са сарадницима посетио Пударце, односно предузеће ПДМ Агрофруит, где су их угостили власник Драган Пантелић и председник ГO Гроцка, Драгољуб Симоновић са сарадницима. У делегацији која је дочекала Амбасадора Чепурина били су начелник ПУ Гроцка Зоран Ђорђевић, власник предузећа Нова Шумадија Милоје Рајковић, и директор ПДМ Агрофруит Марко Пантелић.
Поред осталих гостију, састанку је присуствовао председник ГО Вождовац Александар Савић. Након обиласка комплекса ПДМ, посета је крунисана радним састанком и разговорима о проширењу сарадње између општине Гроцка и Руске Федерације како у области воћарства, тако и у другим областима привреде.

“Oва посета је била изузетно значајна за проширење сарадње у робној размени између Русије и Србије. Ми доста радимо са руским трговинским ланцима и имамо добру сарадњу. Желимо да је проширимо, да доведемо неког стратешког партнера у оквиру наше фирме, али и целе општине Гроцка. “ –изјавио је Драган Пантелић

 

„Још на сајму трешања у Ритопеку први секретар Амбасаде Русије је нагласио да господин Чепурин има жељу и вољу да посети Гроцку и неко од привредних субјеката који се баве воћем и који су велики извозници на руско тржиште као што је ПДМ из Пудараца чији смо погон данас обишли. Оно што сам ја нагласио делегацији јесте да сам вољан и да очекујем са руским партнерима ширење сарадње не само у области воћарства. Указали смо Амбасадору на нашу посвећеност оживљавању фабрике за прераду воћа у Гроцкој и истакли на потенцијале такве једне фабрике на оваквом месту. Остаје да се у наредном периоду пронађе заједнички језик на обострано задовољство, како Грочана, тако и руске стране.“ – истакао је председник општине, Драгољуб Симоновић.

У оквиру своје посете Градској општини Гроцка, делегација је посетила и један од обновљених брендова Гроцке, чувени ресторан Виногради где су у неформалној атмосфери настављени разговори о проширењу сарадње између Градске општине Гроцка и Руске Федерације.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка