„Агро панорама“ о српској Калифорнији

0

У емисији „Агро панорама“, уредника и водитеља Горана Вељковића гостује Душко Живанчевић, помоћник председника општине Гроцка, задужен за пољопривреду.

У исцрпном и надасве веома интересантном разговору пред тв камерама „Агро канала“, било је речи о овогодишњем изузетном роду воћа у српској Калифорнији (трешње, кајсије, брескве); о противградној заштити коју је набавила општина Гроцка, која је деловала у право време и тиме обезбедила врло квалитетан род свих култура; о успеху локалне самоуправе, да у овој години уради више од 15 километара атарских путева, са чиме ће се наставити.

Живанчевић је говорио и о најважнијим питањима везаним за унапређење услова за пољопривреднике у овом надасве чувеном воћарском крају, о саветовању за пољопривреднике које ће бити одржано 28. јула, као и сајам механизације и изложба воћа, а све у оквиру чувене манифестација – 50. „Грочанске свечаности“, које су својеврсни фестивал спортских такмичења, музичко сценских спектакала, етно културе и хедонизма. Традиционално ће бити одржан 50. „Златни котлић Дунава“, једно од најпопуларнијих такмичења у припреми рибље чорбе и гулаша, као и избор за најбољу кајсијевачу (постоји свих 50 година!).

Емисија „Агро панорама“ је на програму АГРО КАНАЛА 21. јула у 17.00, а реприза је у понедељак 24. јула у 10.00.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка