„Agro panorama“ o srpskoj Kaliforniji

0

U emisiji „Agro panorama“, urednika i voditelja Gorana Veljkovića gostuje Duško Živančević, pomoćnik predsednika opštine Grocka, zadužen za poljoprivredu.

U iscrpnom i nadasve veoma interesantnom razgovoru pred tv kamerama „Agro kanala“, bilo je reči o ovogodišnjem izuzetnom rodu voća u srpskoj Kaliforniji (trešnje, kajsije, breskve); o protivgradnoj zaštiti koju je nabavila opština Grocka, koja je delovala u pravo vreme i time obezbedila vrlo kvalitetan rod svih kultura; o uspehu lokalne samouprave, da u ovoj godini uradi više od 15 kilometara atarskih puteva, sa čime će se nastaviti.

Živančević je govorio i o najvažnijim pitanjima vezanim za unapređenje uslova za poljoprivrednike u ovom nadasve čuvenom voćarskom kraju, o savetovanju za poljoprivrednike koje će biti održano 28. jula, kao i sajam mehanizacije i izložba voća, a sve u okviru čuvene manifestacija – 50. „Gročanske svečanosti“, koje su svojevrsni festival sportskih takmičenja, muzičko scenskih spektakala, etno kulture i hedonizma. Tradicionalno će biti održan 50. „Zlatni kotlić Dunava“, jedno od najpopularnijih takmičenja u pripremi riblje čorbe i gulaša, kao i izbor za najbolju kajsijevaču (postoji svih 50 godina!).

Emisija „Agro panorama“ je na programu AGRO KANALA 21. jula u 17.00, a repriza je u ponedeljak 24. jula u 10.00.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka