0

Najradosniji hrišćanski praznik Božić, danas je u organizaciji gradske opštine Grocka proslavljen na platou ispred Skupštine gradske opštine Grocka, sa početkom u 12 časova.

Praznik je obeležen tradicionalnim lomljenjem božićne česnice, koja je ove godine dar pekare „AS Braća Stanković“ iz Grocke i u kojoj su se nalazila tri dukata: zlatni, srebrni i bronzani.  Dukati su  dar  gradske opštine Grocka.

Svečanom lomljenju česnice prisustvovali su predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, predsednik Skupštine gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, zamenik predsednika Skupštine gradske opštine Grocka  Rade Ivetić, narodna poslanica Olivera Ognjanović , članovi veća i ostalo rukovodstvo gradske opštine Grocka, kao i mnogobrojni građani.

Česnicu su osveštali  sveštenstvo crkve Svete Trojice u Grockoj, koji su očitali molitvu za zdravlje i prosperitet građana naše opštine.

Zlatni dukat  u česnici  pronašao je Danilo Simonović iz Grocke, a prigodan poklon   uručio mu je  predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović.

Srebrni dukat pronašao je Uroš Savković iz Grocke, a prigodan poklon uručio mu je predsednik Skupštine opštine Grocka, Stefan Dilberović.

Bronzani dukat pronašao je Nebojša Stojanović iz Grocke, a prigodan poklon uručila je zamenica predsednika opštine, Živadinka Avramović.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka