0

Најрадоснији хришћански празник Божић, данас је у организацији градске општине Гроцка прослављен на платоу испред Скупштине градске општине Гроцка, са почетком у 12 часова.

Празник је обележен традиционалним ломљењем божићне чеснице, која је ове године дар пекаре „АС Браћа Станковић“ из Гроцке и у којој су се налазила три дуката: златни, сребрни и бронзани.  Дукати су  дар  градске општине Гроцка.

Свечаном ломљењу чеснице присуствовали су председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменик председника Скупштине градске општине Гроцка  Раде Иветић, народна посланица Оливера Огњановић , чланови већа и остало руководство градске општине Гроцка, као и многобројни грађани.

Чесницу су освештали  свештенство цркве Свете Тројице у Гроцкој, који су очитали молитву за здравље и просперитет грађана наше општине.

Златни дукат  у чесници  пронашао је Данило Симоновић из Гроцке, а пригодан поклон   уручио му је  председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Сребрни дукат пронашао је Урош Савковић из Гроцке, а пригодан поклон уручио му је председник Скупштине општине Гроцка, Стефан Дилберовић.

Бронзани дукат пронашао је Небојша Стојановић из Гроцке, а пригодан поклон уручила је заменица председника општине, Живадинка Аврамовић.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка